Šparglji pečeni na žaru in polnjeni s špehom ali sirom
Spomladi
1,5 EUR
Osvežilni kumarični pozdravček iz kuhinje
Poleti
1,5 EUR
Jurčki, lepa šnita pečena na žaru
Jeseni
1,5 EUR
Kmečki kanape popečen kruhek s praženimi ocvirki in čebulo
Pozimi
1,5 EUR
Goveji jezik z oljčnim oljem in sirom iz ovčjega in kozjega mleka
10 EUR
Govedina v solati zabeljena z bučnim oljem
8 EUR
Kmetska žolca zabeljena z bučnim oljem
5 EUR
Hišna pašteta (račja ali mešana)
6 EUR
Liptaver, malo bolj živahen
3 EUR
Skuta z zelišči, gorčičnimi semeni in oljčnim oljem
3 EUR
Sveži križarjev sir iz čadrga
7 EUR
Zorjen križarjev sir iz čadrga
14 EUR
Tatarski bifttek po starem nastrgam pred gostom z velikim nožem
22 EUR
Salame izdelane po vedno popolnejši stari metodi brez mehanizacije in kemikalij, pedantno sušene na zraku pri mojstru v Brdih
Priloge k pedantno sušenim salamam – hren, jajčka, surovo maslo in kisli šparglji
20 EUR
4 EUR
Suha roba – špeh, želodec, klobase s hrenom in jajčkom
15 EUR
Gnjat, organsko izbrana brez konzervansov
15 EUR
Kisli šparglji
3 EUR
Sadno zelenjavna solata z zelišči
8 EUR
Pesa na surovo
6 EUR
gneten in pečen v krušni peči pri naši sosedi
2 EUR
Bistra
Goveja – klasična nedeljska (včasih tudi z vraničnimi žličniki, lahko tudi z zlatimi kroglicami)
4 EUR
Divjačinska
Kurja ali piščančja
Kozliček ali janček
Pujsova
Račja ali gosja
Divje gladka špinačna
4 EUR
Staroslovanska prežganka
4 EUR
Živahna juha
Na očetovo presenečenje
4 EUR
Celotni cvetober juh
7 EUR
Polenta hrustljavo zapečena »koruzjača« v krušni peči
4 EUR
Špinača prepražena na oljčnem olju, zabeljena s sirom iz ovčjega in kozjega mleka, kravjim sirom ter z razžvrkljanim jajcem v kuhani smetani
16 EUR
Stročji fižol s kuhano smetano, drobnjakom in nežnim ribanim križarjevim kravjim sirom iz čadrga
10 EUR
Kumare kuhane v mleku s česnom in s kuhanim krompirjem v oblicah
8 EUR
Zelenjavni štrudelj različnih okusov (rdeče zelje, šparglji, por, rdeča pesa) iz krušne peči s tremi vrstami smetanovih zabel
10 EUR
Rabarbarin štrudelj
8 EUR
Rdeča pesa dušena v rdečem vinu
7 EUR
Mlada koleraba dušena v belem vinu
7 EUR
Postrv zlatovščica iz Bohinjske Bele, oparjena in rahlo prekajena s hrenom
16 EUR
Postrv zlatovščica kuhana z zelišči v vinu
20 EUR
Postrv zlatovščica na žaru polnjena z zelišči
20 EUR
Junječja jetra na hitro s čebulo na počasi
13 EUR
Telečji hrbet
22 EUR
Telečji karmenateljc
18 EUR
Piščanec zabeljen na živahno
14 EUR
Pujs odležan v kumini in popru
14 EUR
Srnin hrbet v brinovih jagodah, rožmarinu, popru z lovorjevim listom
22 EUR
Stegno divjega prašiča v brinovih jagodah, rožmarinu, popru z lovorjevim listom
20 EUR
Medved v brinovih jagodah, rožmarinu, popru z lovorjevim listom
25 EUR
Tri mesece suho zorjeno
na čisto ali doležano v gorčičnih semenih ter popru:
Goveji hrbet
20 EUR
Goveji karmenateljc
18 EUR
Goveja pljučna
25 EUR
Volovska krača ala Pulinoga, kuhana 7-12 ur in nato zapečena v krušni peči
20 EUR
Prekajena in kuhana svinjska krača, brez konzervansov
12 EUR
Klobase na hitro kuhane v rdečem vinu
12 EUR
Tradicionalne kožarice vsaj šest ur kuhane na malem ognju v belem vinu
15 EUR
Krvavice pečenice, kašarice, jetrnice
12 EUR
Piščančji pohanček za otroke na kokosovem olju
7 EUR
Piščančji pohanček za dame
14 EUR
Prekajena šunka kuhana, oparjena ali dušena
15 EUR
V velikem loncu kuhan goveji jezik s hrenom
12 EUR
V velikem loncu kuhan goveji bočnik
12 EUR
Kuhana govedina, klasična nedeljska kuhana s hrenom
12 EUR
Govedina dušena s hrenom
12 EUR
Osso buco, bočnik mladega goveda s kostjo, počasi dušen
16 EUR
Osso buco, telečji bočnik s kostjo, počasi dušen
18 EUR
Volovska ali telečja krača ala Pulinoga, kuhana 7-12 ur in nato zapečena v krušni peči
20 EUR
Kuhana in prekajena svinjska krača, brez konzervansov
16 EUR
Prekajena svinjska krača, kuhana v rdečem vinu s čebulo, brez konzervansov
16 EUR
Žrebičkova krača, dušena ali pečena
16 EUR
Jagenjčkova ali kozličkova krača s krompirjem, čebulo in česnom
16 EUR
Telečja plečka à la Pulinoga še v četrtek obujamo spomine, s kostjo pečena cela telečja plečka
20 EUR
Telečje stegno za ta velike s kostjo pečeno celo telečje stegno
20 EUR
Osso buco goveji bočnik s kostjo, počasi dušen
16 EUR
Osso buco telečji bočnik s kostjo, počasi dušen
18 EUR
Govedina dušena s hrenom
12 EUR
Piščanec s krompirjem, čebulo in česnom lahko z živahno zabelo
16 EUR
Jagenjček ali kozliček s krompirjem in rožmarinom
16 EUR
Merjasec v brinovih jagodah, z zelišči in stebelno zeleno
18 EUR
Medved v brinovih jagodah, z zelišči in stebelno zeleno
25 EUR
Krompir v oblicah zabeljen pred gostom
2 EUR
Klasičen pire krompir
3 EUR
Pire z dodatno opremo
4 EUR
—
s hrenom
—
z zelišči
—
z medom
—
s hrustljavo čebulo
—
s šparglji
—
s praženim špehom in drobnjakom
Zelenjava iz špajze z zelišči
4 EUR
Pražen krompir
3 EUR
Zabeljeno sladko zelje s krompirjem
3 EUR
Repa z zabelo doma kisana v lesenih kadeh na gorenjski (s soljo) ali primorski način (v tropinah)
4 EUR
Zelenjava na hitro na oljčnem olju
4 EUR
Dušena zelenjava v vinu
6 EUR
Zelena solata z bučnim oljem
4 EUR
Radič z oljčnim oljem
4 EUR
Mlada rdeča pesa doma vložena
4 EUR
Solata z vrta od pomladi do jeseni je odvisna od pridelkov na vrtu, zato vabljeni, da si jo izberete in odtrgate sami
4 EUR
Babičina jabolčna pogača iz krušne peči
5 EUR
Skutni štruklji z olivami, oljčnim oljem, medom in hrenom
4 EUR
Skutni štruklji z medeno zabelo
4 EUR
Štrudelj – malinov, marelični ali z udomačeno divjo slivo, vedno iz krušne peči
5 EUR
Rabarbarin štrudelj
9 EUR
Šmorn, kot ga ima rad Slavko jr.
5 EUR