Šparglji pečeni na žaru in polnjeni s špehom ali sirom
Spomladi
Osvežilni kumarični pozdravček iz kuhinje
Poleti
Jurčki, lepa šnita pečena na žaru
Jeseni
Kmečki kanape popečen kruhek s praženimi ocvirki in čebulo
Pozimi
Goveji jezik z oljčnim oljem in sirom iz ovčjega in kozjega mleka
Govedina v solati zabeljena z bučnim oljem
Kmetska žolca zabeljena z bučnim oljem
Hišna pašteta (račja ali mešana)
Liptaver, malo bolj živahen
Skuta z zelišči, gorčičnimi semeni in oljčnim oljem
Sveži križarjev sir iz čadrga
Zorjen križarjev sir iz čadrga
Tatarski bifttek po starem nastrgam pred gostom z velikim nožem
Salame izdelane po vedno popolnejši stari metodi brez mehanizacije in kemikalij, pedantno sušene na zraku pri mojstru v Brdih
Priloge k pedantno sušenim salamam – hren, jajčka, surovo maslo in kisli šparglji
Suha roba – špeh, želodec, klobase s hrenom in jajčkom
Gnjat, organsko izbrana brez konzervansov
Kisli šparglji
Sadno zelenjavna solata z zelišči
Pesa na surovo
gneten in pečen v krušni peči pri naši sosedi
Bistra
Goveja – klasična nedeljska (včasih tudi z vraničnimi žličniki, lahko tudi z zlatimi kroglicami)
Divjačinska
Kurja ali piščančja
Kozliček ali janček
Pujsova
Račja ali gosja
Divje gladka špinačna
Staroslovanska prežganka
Živahna juha
Na očetovo presenečenje
Celotni cvetober juh
Polenta hrustljavo zapečena »koruzjača« v krušni peči
Špinača prepražena na oljčnem olju, zabeljena s sirom iz ovčjega in kozjega mleka, kravjim sirom ter z razžvrkljanim jajcem v kuhani smetani
Stročji fižol s kuhano smetano, drobnjakom in nežnim ribanim križarjevim kravjim sirom iz čadrga
Kumare kuhane v mleku s česnom in s kuhanim krompirjem v oblicah
Zelenjavni štrudelj različnih okusov (rdeče zelje, šparglji, por, rdeča pesa) iz krušne peči s tremi vrstami smetanovih zabel
Rabarbarin štrudelj
Rdeča pesa dušena v rdečem vinu
Mlada koleraba dušena v belem vinu
Postrv zlatovščica iz Bohinjske Bele, oparjena in rahlo prekajena s hrenom
Postrv zlatovščica kuhana z zelišči v vinu
Postrv zlatovščica na žaru polnjena z zelišči
Junječja jetra na hitro s čebulo na počasi
Telečji hrbet
Telečji karmenateljc
Piščanec zabeljen na živahno
Pujs odležan v kumini in popru
Srnin hrbet v brinovih jagodah, rožmarinu, popru z lovorjevim listom
Stegno divjega prašiča v brinovih jagodah, rožmarinu, popru z lovorjevim listom
Medved v brinovih jagodah, rožmarinu, popru z lovorjevim listom
Tri mesece suho zorjeno
na čisto ali doležano v gorčičnih semenih ter popru:
Goveji hrbet
Goveji karmenateljc
Goveja pljučna
Volovska krača ala Pulinoga, kuhana 7-12 ur in nato zapečena v krušni peči
Prekajena in kuhana svinjska krača, brez konzervansov
Klobase na hitro kuhane v rdečem vinu
Tradicionalne kožarice vsaj šest ur kuhane na malem ognju v belem vinu
Krvavice pečenice, kašarice, jetrnice
Piščančji pohanček za otroke na kokosovem olju
Piščančji pohanček za dame
Prekajena šunka kuhana, oparjena ali dušena
V velikem loncu kuhan goveji jezik s hrenom
V velikem loncu kuhan goveji bočnik
Kuhana govedina, klasična nedeljska kuhana s hrenom
Govedina dušena s hrenom
Osso buco, bočnik mladega goveda s kostjo, počasi dušen
Osso buco, telečji bočnik s kostjo, počasi dušen
Volovska ali telečja krača ala Pulinoga, kuhana 7-12 ur in nato zapečena v krušni peči
Kuhana in prekajena svinjska krača, brez konzervansov
Prekajena svinjska krača, kuhana v rdečem vinu s čebulo, brez konzervansov
Žrebičkova krača, dušena ali pečena
Jagenjčkova ali kozličkova krača s krompirjem, čebulo in česnom
Telečja plečka à la Pulinoga še v četrtek obujamo spomine, s kostjo pečena cela telečja plečka
Telečje stegno za ta velike s kostjo pečeno celo telečje stegno
Osso buco goveji bočnik s kostjo, počasi dušen
Osso buco telečji bočnik s kostjo, počasi dušen
Govedina dušena s hrenom
Piščanec s krompirjem, čebulo in česnom lahko z živahno zabelo
Jagenjček ali kozliček s krompirjem in rožmarinom
Merjasec v brinovih jagodah, z zelišči in stebelno zeleno
Medved v brinovih jagodah, z zelišči in stebelno zeleno
Krompir v oblicah zabeljen pred gostom
Klasičen pire krompir
Pire z dodatno opremo
—
s hrenom
—
z zelišči
—
z medom
—
s hrustljavo čebulo
—
s šparglji
—
s praženim špehom in drobnjakom
Zelenjava iz špajze z zelišči
Pražen krompir
Zabeljeno sladko zelje s krompirjem
Repa z zabelo doma kisana v lesenih kadeh na gorenjski (s soljo) ali primorski način (v tropinah)
Zelenjava na hitro na oljčnem olju
Dušena zelenjava v vinu
Zelena solata z bučnim oljem
Radič z oljčnim oljem
Mlada rdeča pesa doma vložena
Solata z vrta od pomladi do jeseni je odvisna od pridelkov na vrtu, zato vabljeni, da si jo izberete in odtrgate sami
Babičina jabolčna pogača iz krušne peči
Skutni štruklji z olivami, oljčnim oljem, medom in hrenom
Skutni štruklji z medeno zabelo
Štrudelj – malinov, marelični ali z udomačeno divjo slivo, vedno iz krušne peči
Rabarbarin štrudelj
Šmorn, kot ga ima rad Slavko jr.