Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque.
+387648592568
[email protected]
Eighth Avenue 487, New York
Instagram Feed
Search

Če naj na kratko orišemo prijeme, ki vladajo v skaručenski kuhinji, bi rekli, da jo odlikujeta preprostost in doslednost.

Koruzjača

hrustljavo zapečena »polenta« v krušni peči

Preprostost, ker se ne ukvarja s poniglavim izumljanjem vedno novih jedi, temveč raje pili repertoar. Doslednost, ker tako pri izbiri sestavin kot pri njih pripravi ne pozna drugod čestih kompromisov ali bližnjic.

Krača

in vse drugo kar hodi in ima kračo, najsi gre za teličke, žrebičke, prašičke, medvede, srne ali merjasce

Ko bo pela divjačina, ji ne bo manjkalo izraza, saj se je še pred kratkim pojala po z ničimer omejenem gozdu. Skaručna sicer slovi po sočnih florentincih in biftkih, ki jih ne jemljejo iz kvaše, preden ne pretečejo tri polne lune in potem spečejo na živem ognju iz trte in bukve, kot puterček voljna volovska krača a la Pulinoga pa je sploh specialiteta hiše in edina te vrste v domovini in na svetu.

Zlatovčica

iz Bohinjske Bele, oparjena in prekajena, s hrenom

Ne nazadnje se Vam v Skaručni nasmiha tudi cvetober juh, vključno z drugod zanemarjeno prežganko, morda Vam bosta za predjed peli oparjena in potem prekajena postrv ali kmetska žolica, zatrdno boste na koncu nevede piknili vsaj en kos babičine jabolčne pogače ali sirovih štrukljev z medom. Niti rastlinojedci ne bodo prikrajšani za svoj naročaj zelenjave, za špinačo in koruzjačo.