Koruzjača
Preprostost, ker se ne ukvarja s poniglavim izumljanjem vedno novih jedi, temveč raje pili repertoar. Doslednost, ker tako pri izbiri sestavin kot pri njih pripravi ne pozna drugod čestih kompromisov ali bližnjic.
Krača
Ko bo pela divjačina, ji ne bo manjkalo izraza, saj se je še pred kratkim pojala po z ničimer omejenem gozdu. Skaručna sicer slovi po sočnih florentincih in biftkih, ki jih ne jemljejo iz kvaše, preden ne pretečejo tri polne lune in potem spečejo na živem ognju iz trte in bukve, kot puterček voljna volovska krača a la Pulinoga pa je sploh specialiteta hiše in edina te vrste v domovini in na svetu.
Zlatovčica
Ne nazadnje se Vam v Skaručni nasmiha tudi cvetober juh, vključno z drugod zanemarjeno prežganko, morda Vam bosta za predjed peli oparjena in potem prekajena postrv ali kmetska žolica, zatrdno boste na koncu nevede piknili vsaj en kos babičine jabolčne pogače ali sirovih štrukljev z medom. Niti rastlinojedci ne bodo prikrajšani za svoj naročaj zelenjave, za špinačo in koruzjačo.